De top 5 Nederlandse series op Netflix van het moment

Nederlandse series Netflix

De top 5 Nederlandse series op Netflix van het moment

Op Netflix, de gigant onder de platforms voor films en series, is er een breed scala aan internationaal bekroonde producties beschikbaar. Echter, wist je dat er ook Nederlandse series op Netflix te vinden zijn die echte pareltjes zijn?

De laatste jaren zijn er steeds meer succesvolle series uit Nederland gekomen die ook internationaal hoog gewaardeerd worden.

We gaan je in dit artikel vertellen over de vijf beste Nederlandse series op Netflix op dit moment!

Hieronder lees je er meer over:

1: Nederlandse series Netflix? Kies voor de serie Toon

Als je op zoek bent naar een Nederlandse serie op Netflix, dan is de serie Toon zeker een aanrader. Het verhaal van Toon is gebaseerd op een bijzondere gebeurtenis in zijn leven. Tijdens een feestje speelt hij met iets te veel drankjes op een nummer op zijn gitaar, dat vervolgens op YouTube belandt en hem wereldwijde bekendheid geeft.

Maar met die bekendheid komen ook nieuwe uitdagingen en Toon moet leren omgaan met de veranderingen in zijn leven en de verwachtingen van anderen. De serie gaat over de persoonlijke ontwikkeling van Toon en hoe hij omgaat met zijn onverwachte succes.

Wat ons betreft een goede series op Netflix!

2: Kijk eens naar de serie Eigenkweek

De Vlaams-Nederlandse serie waar we het hier over hebben is absoluut een aanrader voor wie houdt van een goed doordachte en meeslepende plot. Het verhaal draait namelijk om de familie ‘Welvaert’, waarvan boer Jos door een verkeerde belegging al zijn spaargeld kwijtraakt. Dit is natuurlijk een enorme klap, en het zet hem en zijn zoon voor een grote uitdaging: hoe kunnen ze deze financiële tegenslag te boven komen?

Ze besluiten uiteindelijk om een cannabisplantage op te zetten om zo snel mogelijk het verloren geld terug te verdienen. Maar dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee, zowel op persoonlijk als op juridisch vlak. Hoe gaan ze hiermee om en wat voor gevolgen heeft het voor hun relaties met anderen?

3: Nederlandse series Netflix? Check eens de serie Undercover

Als je nog op zoek bent naar een spannende Nederlandse serie om te bingen op Netflix, dan is Undercover zeker een aanrader. Vanaf het eerste moment word je meegezogen in het verhaal van een undercover duo dat op de camping van XTC-gigant Ferry Bouman gaat wonen om zo zijn netwerk binnen te dringen. Het doel is om hem uiteindelijk op te kunnen pakken en zo de onderwereld een flinke slag toe te brengen.

Maar natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Het duo moet zichzelf zien te bewijzen in het criminele circuit en ondertussen hun ware identiteit verborgen houden. En alsof dat nog niet genoeg uitdagingen met zich meebrengt, komt er ook nog eens persoonlijke en emotionele drama om de hoek kijken.

In de daaropvolgende seizoenen van de serie wordt het verhaal verder uitgediept en blijf je als kijker op het puntje van je stoel zitten. Undercover is een meeslepende en goed geproduceerde serie die je niet snel loslaat. Een echte must-watch voor fans van spanning, actie en Nederlandse series.

4: Bekijk ook de serie Anne+

In de maatschappij van nu is de LHBTIQ+ iets wat steeds meer in het nieuws aan het komen is. Waardoor ook steeds meer wordt genormaliseerd. De serie Anne+ speelt hier vervolgens goed op in daarom, is het zeker een fantastische Nederlandse series  Netflix.

Zoals de naam misschien al deed verklappen gaat het over Anne, die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam. Vervolgens komt ze haar ex-vriendin tegen wat haar aan het denken zet. Gedurende dat weekend kijkt ze terug op alle relaties, die ze ooit heeft gehad.

En wat het allemaal heeft bijgedragen bij haar ontwikkeling naar de persoon, die zij vandaag de dag is.

5: De serie Ridder moet je hebben gezien

Van de series op Netflix hebben we weer een nieuwe aanwinst uit de Nederlands-Vlaamse hoek. De serie draait om Helena de Ridder, een succesvolle advocate die haar leven volledig omgooit wanneer ze aan de slag gaat als openbaar aanklager. Maar waarom maakt ze deze radicale carrière switch en wat drijft haar in haar nieuwe rol? Ligt er misschien een persoonlijke vendetta aan ten grondslag?

De serie speelt zich af in de rechtbank van Gent, waarbij elke aflevering één zaak uitgelicht wordt vanuit het perspectief van het Openbaar Ministerie. Dit geeft de kijker een unieke blik in de wereld van de aanklagers en hun werkwijze. Het is een intrigerende serie vol spanning en emotie, waarbij rechtvaardigheid en persoonlijke motieven elkaar soms lijken te overlappen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *