De top 5 leukste kinderfilms die je zeker moet zien!

De leukste kinderfilms kijken

De top 5 leukste kinderfilms die je zeker moet zien!

Je bent op zoek naar de leukste kinderfilms, want nu de zomer bijna voorbij is en we richting de herfst gaan, wordt het kouder en de dagen korter. Ideale omstandigheden om in het weekend lekker met je gezin op de bank te kruipen met een dekentje en wat lekkers om een leuke familiefilm te kijken. 

Maar wat zijn dan de leukste kinderfilms? 

 Met stip op 1: Pluk van de Petteflet. 

Deze familiefilm is gebaseerd op het boek van Annie M.G. Smidt. Zowel jong als oud kent dit verhaal, van Pluk met zijn rode kraanwagentje, die in het torenkamertje woont van de Petteflet. Hij beleeft een groot avontuur, waarin hij samen met zijn vrienden de stampertjes, Aagje, Dollie de duif en anderen probeert de torteltuin te redden. Zou het hem lukken?  

 Home Alone moet zeker op nummer 2! 

Kevin McAllister een achtjarige jongen wordt per ongeluk door zijn gezin alleen achtergelaten thuis. Eenmaal van de schrik bekomen, probeert hij er het beste van te maken. Totdat hij ontdekt dat de twee boeven Harry en Marv bij hen thuis willen inbreken. Kevin verzint van alles om te buiten de deur te houden. De verrassingen die hij voor de boeven in petto heeft zijn Hilarisch! 

Oja en als je er na deel 1 niet genoeg van kan krijgen, niet getreurd! Er zijn nog vijf delen van deze leuke familiefilm. 

Op 3 één van leukste kinderfilms die nooit verveelt is: Sjakie en de chocoladefabriek! 

Na een teruggetrokken bestaan kondigt de eigenaar van de chocoladefabriek Sjakie aan, dat vijf personen een rondleiding in de fabriek kunnen winnen. Daar zal hen van alles verklapt worden over de geheimen van het maken van de chocolade. Er kan zelfs een persoon een levenslange voorraad chocolade winnen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere winnaars één voor één pech… 

 Shaun het schaap op nummer 4 is een van de grappigste en leukste kinderfilms die je gezien moet hebben! 

Als de boer verdwaald raakt in de stad en zijn geheugen kwijt is, gaan Shaun en zijn vrienden de boer proberen te redden. Het wordt een gevaarlijk en groots avontuur, waarbij ze de fanatieke dierenpolitie moeten trotseren! 

 Last but not least op 5: Mathilda het meisje met de super krachten naar het boek van Roald Dahl. 

Mathilda is een lief klein meisje die erg intelligent is. Haar ouders zijn totaal anders en begrijpen helemaal niks van haar. Als Mathilda naar school mag, is ze erg blij, maar dat verandert al gauw als ze erachter komt dat school net een gevangenis is. De directrice mevrouw Bulstronk is heel streng en gemeen. Ze vindt kinderen helemaal niet leuk. Gelukkig heeft Mathilda wel een hele lieve juf, die erg onder de indruk is van Mathilda’s intelligentie. Op een dag komt Mathilda erachter dat ze een gave heeft. Daarmee zet ze de heleboel op de kop. 

Dit is volgens ons echt de top 5 leukste kinderfilms die je gezien moet hebben! Wil je nog meer kijk tips? Lees dan hier verder. 

Heb jij nou ook goede kijk tips en wil je daar een blog over schrijven op onze pagina? Schrijf je in! 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *