Sinterklaas films; dit zijn de leukste!

Kinderen die een Sinterklaas film kijken

Sinterklaas films; dit zijn de leukste!

Sinterklaas sfeerimpressie pepernoten

Welke Sinterklaas films moet je echt zien, om in de sfeer van het Sinterklaasfeest te komen? Lees het hier! Komend weekend is het weer zo ver! De intocht van Sinterklaas. Zaterdag komt de Sint weer aan in ons land. Afgelopen week is het Sinterklaasjournaal al begonnen en zaterdag is de intocht live te volgen op tv. Wat is nou leuker om in de sfeer van het Sinterklaasfeest te komen, dan lekker samen op de bank te kruipen met een bakje pepernoten en een beker warme chocolademelk om een leuke Sinterklaas film te kijken? Maar welke Sinterklaas films zijn nou de leukste? Hier lees je onze favorieten. 

De leukste van alle sinterklaas films is volgens ons sinterklaas en het pieten duo: Het gestolen speelgoed (2018) 

Dit jaar lijkt alles volgens plan te verlopen voor Sinterklaas en zijn pieten. Maar dan ontsnapt Frederik de Gemenerik uit de gevangenis en steelt samen met zijn vrouw alle cadeaus! Als dat maar goed komt… 

Op nummer 2 staat zonder twijfel de op een na beste van de sinterklaas films: De club van vijf (2021) 

Als een groep jeugdvrienden een groot mysterie over Sinterklaas ontdekken, moeten ze dit wel ontmaskeren! Ze starten een speurtocht, maar door duistere krachten wordt hier een stokje voor gestoken en worden ze erg tegengewerkt! 

Op 3 een van de leukste sinterklaas films: De club van sinterklaas en de race tegen de klok (2022) 

In de film gaat het over dat dreigt dat Sinterklaasavond niet doorgaat, omdat een jonge piet de klok van Sinterklaas heeft laten vallen. Het paard van Sinterklaas doet ook erg vreemd, omdat hij Britt Dekker is tegengekomen. 

De 4e super leuke sinterklaas film op ons lijstje is het paard van sinterklaas (2015) 

In deze film gaat het verhaal over Winky, die niets liever wil dan een paard! Een echt paard om mee te rijden. Maar paarden zijn erg duur en dus eigenlijk onmogelijk voor Winky om te krijgen. Maar… het is Sinterklaastijd, dus Winky vraagt Sinterklaas gewoon om een paard. Dan komt het vast goed, of toch niet? 

And last but not least is sinterklaas en het gouden hart (2015) 

Marja Kettel, de gemene barones van het dorp leidt haar rustige leventje, totdat ze onverwachts bezoek krijgt… Samen smeden ze een plan om de gouden spaarpot van Sinterklaas te stelen. Dat is een ramp, want in die spaarpot zit al het geld voor de cadeautjes voor alle kinderen voor het Sinterklaasfeest. 

Gelukkig zijn er een aantal stoere pieten die hier een stokje voor proberen te steken en gaan achter hen aan, om de spaarpot terug te krijgen. Zal het ze lukken om de spaarpot op tijd terug te krijgen voor het Sinterklaasfeest? Of is het Sinterklaasfeest voor altijd verloren? 

Als je alle sinterklaas films hebt gezien…

Schoen zetten voor Sinterklaas

Als je uitgekeken bent met de Sinterklaas films en je wil nog meer in de sfeer komen van het Sinterklaasfeest, kan je samen het huis versieren. Hang de slingers op, pimp het raam met mooie Sinterklaas raamstickers, of een mooie schildering. Maak je verlanglijstje met misschien nog wel daarop de wens voor een leuke Sinterklaas film op dvd, zet je schoen klaar en stop er iets lekkers in het voor het paard van Sinterklaas. 

We wensen je veel plezier de komende periode met het vieren van het Sinterklaasfeest. Mocht je nou zelf nog goede tips voor een leuke Sinterklaas film hebben, of wil je zelf een leuk stuk schrijven over films en of series die leuk zijn? Neem dan contact met ons op! 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *